Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Denk hierbij aan spieren, botten en gewrichten. Tijdens orthopedische revalidatie gebruiken wij verschillende bewezen technieken die helpen om klachten te verlichten of te voorkomen. Het verbeteren van mobiliteit, belastbaarheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en het vergroten van spierkracht staat hierbij centraal.

Technieken die wij in de praktijk gebruiken

 4xt methode: Door het aansturen van fascia (bindweefsel) in het gewenste richting van het lichaam en deze in te tapen kunnen we herstel bevorderen in het aangedane gebied.

 IASTM fascia release: Vaak gaat bindweefsel verkleven na een blessure of operatie. Als dit niet correct hersteld kan dit gevolgen (pijn of beperking) hebben op structuren rondom dit gebied. Doormiddel van het gebruiken van speciale instrumenten kunnen we fascia manipuleren en releasen. Dit zorgt voor betere doorbloeding en functie van de bindweefsel.

 Cupping therapie: is een behandelwijze die zijn traditie vindt in de Oosterse geneeswijze en al duizenden jaren oud. Door het aanleggen van silicone cups op aangedane plekken en deze combineren met specifieke bewegingen, kunnen we ervoor zorgen dat je beter en pijnloos beweegt, met de effectiviteit in het verhogen van de bloedstroom en zuurstof naar het gewonde gebied.