Diepweefselmassage, ook wel bekend als deep tissue massage, is een vorm van therapeutische massage die gericht is op het behandelen van diepere lagen van spieren en bindweefsel in het lichaam. Deze techniek richt zich op het losmaken van chronische spanningen en knopen (triggerpoints) die zich kunnen vormen als gevolg van overbelasting, letsel of langdurige stress.

Tijdens een deep tissue massage maakt de therapeut gebruik van langzame, gecontroleerde en krachtige bewegingen om dieper gelegen spierlagen te bereiken. Dit kan gepaard gaan met stevige druk en stretching om de spanning te verminderen en de flexibiliteit te verbeteren. Terwijl oppervlakkige massages zich meer richten op ontspanning, concentreert deep tissue massage zich specifiek op het verlichten van pijnlijke spieren en het herstellen van mobiliteit, wat achteraf voor ontspanning zal zorgen.

De voordelen van deep tissue massage zijn:

  1. Pijnverlichting: Door diep in de spieren te werken, kan deep tissue massage helpen bij het verminderen van chronische pijn, zoals nek- en rugpijn, hoofdpijn, en pijn veroorzaakt door overbelasting of letsel.
  2. Verbeterde mobiliteit: Door de spanning in de spieren los te maken, kan deep tissue massage de flexibiliteit en het bereik van beweging verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om dagelijkse activiteiten uit te voeren en sportprestaties te verbeteren.
  3. Vermindering van ontstekingen: Diepweefselmassage kan de doorbloeding verbeteren, wat op zijn beurt kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het bevorderen van een snellere genezing van blessures.
  4. Stressvermindering: Hoewel deep tissue massage een intensere vorm van massage is, kan het nog steeds helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam. De diepe druk kan helpen om de productie van stresshormonen zoals cortisol te verminderen, waardoor een gevoel van ontspanning en welzijn wordt bevorderd.
  5. Verbeterde houding: Door strakke spieren los te maken en de flexibiliteit te vergroten, kan deep tissue massage helpen bij het verbeteren van de houding en het verminderen van spanning die wordt veroorzaakt door langdurig zitten of staan.

Over het algemeen kan deep tissue massage echter een effectieve en heilzame therapie zijn voor het verlichten van chronische pijn en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.

 

Maak snel een afspraak voor jouw herstel!