Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens een zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in het lichaam. Wil je meer inzicht krijgen in de veranderingen en leren met de verschillende fases om te gaan, is één van de zwangerschapscursussen misschien iets voor jou. Alle lessen zijn individueel en kunnen met partner gevolgd worden. De lessen kunnen ingepland worden op maandag, donderdag en vrijdag.

Zwangerschapslessen, 6 lessen van een half uur:

 uitleg over het verloop van de zwangerschap en bevalling.
 ontspanning en ademhaling.
 Spierversterkende oefeningen voor de spiergroepen die tijdens de zwangerschap zwaarder belast worden, zoals bekkenbodem-, bil-, buik- heup- en rugspieren en spieren rond de schoudergordel.
 houding- en bewegingscorrecties voor tijdens de zwangerschap.
 perstechnieken.
 Informatie over houdingen en bewegingen tijdens het voeden, verzorgen en het tillen en dragen van je baby.
 oefeningen voor na de bevalling.
 Informatie over de kraamtijd

Voorbereiding op de bevalling, 4 lessen van een half uur:

Tijdens de individuele zwangerschapslessen komt het volgende aan bod:
 uitleg over het verloop van de bevalling.
 algehele ontspanning en ademhaling.
 perstechnieken en de verschillende houdingen tijdens de bevalling.

Postnataal, 6 lessen van een half uur:

Het is ook mogelijk om na je bevalling de cursus postnatal te volgen. Na de bevalling is je lichaam niet gelijk weer de oude. Bovendien wordt je lichaam ook vaak een stuk zwaarder belast. Het is dan ook heel belangrijk om aandacht te hebben voor je herstel en belastbaarheid om klachten te voorkomen. Het accent ligt op het helpen herstellen en versterken van de spieren die het tijdens de zwangerschap en bevalling zwaar te verduren hebben gehad, zoals de bekkenbodem- en buikspieren en de rugspieren, gecombineerd met houding- en bewegingscorrectie. Daarnaast komen tiltechnieken aan bod, omdat je de eerste jaren veel zult moeten tillen