Gaming-gerelateerde klachten

Gamen is leuk, maar helaas brengt deze wel klachten met zich mee als de gamer met een verkeerde houding aan de slag gaat. Naast een verkeerde houding die kyfose kan veroorzaken, zijn er ook andere klachten die door het gamen kunnen ontstaan. Hieronder een paar.

Muisarm

Dit is een pijnlijke blessure aan de pols, arm of schouder waarvan men denkt dat die wordt veroorzaakt door overmatig of verkeerd gebruik van een computermuis of toetsenbord. Symptomen van een muisarm zijn spierpijn en spiervermoeidheid, stijfheid van de spieren, krampen, een tintelend gevoel in de pols en arm, gevoelloosheid in de pols en arm, nekklachten en rugklachten.

Tabletnek

Een tabletnek is nekpijn die wordt veroorzaakt door tablet of smartphonegebruik. Het hoofd en nek hangt hierbij naar voren en naar beneden. Het is een pijnlijke of een zeurend gevoel bovenin je nek. Soms met uitstraling naar de schouders en armen. Sommige mensen krijgen ook hoofdpijn hiervan.”

Gameboyduim

Dit Is Een Vorm Van Pijn Of Irritatie Aan De Spieren En Gewrichten Van De Handen. Enkele Symptomen Die Kunnen Duiden Hierop Zijn

 Kramp of pijn in de handen en polsen
 Pijn die uitstraalt naar nek of schouders
 Pijnlijke vingertoppen
 Tinteling in de vingers
 Geïrriteerd gevoel in gewrichten
 Verminderde kracht in de hand en vingers en overbelasting van spieren door tablet- of smartphonegebruik

Carpaltunnelsyndroom
Dit is een aandoening waarbij de zenuw die naar je hand toe loopt (door een soort tunnel) beknelt raakt, waardoor je een doof gevoel in je hand krijgt, tintelingen of krachtverlies. Deze zenuw bestuurt al je vingers behalve de pink. Kan je je dit voorstellen als Gamer? Geen kracht in je handen!! Dit betekent dat je reactie tijd met je vingers supertraag wordt.
In het begin zal je merken dat je vingers in slaap vallen savonds. In de ochtend heb je dan een doof gevoel of tinteling die richting je schouders gaan. Je zal merken dat iets vastpakken of vasthouden pijnlijk kan zijn en je dit niet lang kan doen.

Klachten die ontstaan bij de carpal tunnel syndrome zijn:

 Brandende gevoel
 tinteling of doof gevoel in je handpalm
 of alle vingers behalve de pink
 Krachtverlies in je handen waardoor je dingen minder goed kan vasthouden
 Tinteling richting je arm

Tenniselleboog

Een tenniselleboog of tennisarm is de meest voorkomende aandoening van de elleboog. Een tenniselleboog is een ontsteking of irritatie ter hoogte van de aanhechting van de pezen aan de buitenkant van de elleboog. Een tenniselleboog wordt veroorzaakt door overbelasting van de strekspieren van de pols en vingers. Alle handelingen waarbij een combinatie plaatsvindt van een knijpbeweging met de hand en een draaibeweging met de arm kunnen een tennisarm veroorzaken.

Symptomen
 Pijn aan de buitenzijde van de elleboog
 Uitstraling naar de arm, pols, of hand
 Krachtverlies
 Hard of gezwollen onderarm
 Strekken vd hand/ elleboog kan pijnlijk zijn

Door een combinatie van Oefentherapie om inzicht te bieden in de houding en gedrag van de klant en orthopedische technieken zoals de 4xtmethode toe te passen in de behandeling, helpen wij onze klanten van hun klachten af.

Voor vragen of een afspraak neem dan contact op via ons inschrijfformulier.