Cupping therapie

Cupping is een eeuwenoude therapie die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt uitgevoerd door het plaatsen van glazen of plastic cups op de huid en het creëren van een vacuüm effect door ze te verwarmen of samen te drukken. Deze cups blijven dan op hun plaats gedurende enkele minuten, waardoor de huid en de onderliggende spieren worden opgetild en gestimuleerd. De cups worden vaak ook verschoven om spanning in spieren en bindweefsel los te maken, wat voor betere flexibiliteit en mobiliteit zorgt.

De voordelen van cupping behandeling zijn divers en worden al eeuwenlang erkend door verschillende culturen over de hele wereld.

  1. Ten eerste kan het helpen bij het verlichten van spierspanning en pijn. Door het creëren van een vacuüm effect worden de spieren losgemaakt en kan de doorbloeding verbeteren, wat kan leiden tot verlichting van pijn en stijfheid.
  2. Daarnaast wordt cupping vaak gebruikt als een vorm van ontgifting. Het vacuüm effect trekt toxines en afvalstoffen naar het huidoppervlak, waardoor het lichaam ze gemakkelijker kan elimineren. Dit kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het immuunsysteem.
  3. Een ander voordeel van cupping is de effectiviteit ervan bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van genezing. Het kan worden gebruikt bij verschillende aandoeningen, zoals artritis, fibromyalgie en sportblessures, om de ontsteking te verminderen en het genezingsproces te versnellen.
  4. Bovendien wordt cupping soms gebruikt als een vorm van ontspanning en stressverlichting. Het kan helpen om de geest te kalmeren en de spanning in het lichaam los te laten, waardoor een gevoel van diepe ontspanning ontstaat.

 

Maak snel een afspraak voor jouw herstel!