Spanningsklachten

Veel mensen hebben klachten gerelateerd aan spanning en stress. Deze verschillende spanningsklachten ontstaan vaak door een verstoring in het evenwicht van onze belasting en belastbaarheid in het dagelijks leven. Fysieke- en mentale belasting spelen hierin een rol. Vaak blijven we maar gas geven en zijn we ons niet meer bewust van het feit dat we ook regelmatig even op de rem moeten trappen. Wanneer we maar gas blijven geven word het steeds moeilijker om te remmen. Je kan uit balans raken. Een disbalans in het autonome zenuwstelsel kan op langere termijn leiden tot overbelasting. Dit kan zich uiten in:

 spier- en gewrichtspijn in o.a. nek, schouders en rug,
 hoofdpijn,
 benauwdheid, druk op de borst, hartkloppingen, duizeligheid,
 maag- en buikklachten,
 verlaagde weerstand,
 vermoeidheid
 (chronische) onbegrepen pijnklachten

Ook heeft overbelasting op het autonome zenuwstelsel invloed op uw mentale toestand. Dit kan leiden tot lusteloosheid, onrust, slecht slapen of juist te veel slapen, concentratieproblemen, piekeren, onzekerheid, niet meer kunnen genieten en ontspannen.

Onderzoek toont aan dat ontspanningsoefeningen helpen om deze klachten te verminderen en beheersbaar te maken. Wij zijn gespecialiseerd in oefeningen die zich richten op het beter leren kennen van uw lichaam en ademhaling. Door het regelmatig herhalen van de oefeningen ontstaat herkenning van spanningen in het dagelijks leven. Deze bewustwording is essentieel om spanningen te kunnen reguleren. Zo krijgt u weer grip op uw lijf en uw dagelijkse leven.